De passie achter het ondernemerschap van Vinciane Joskin

Familiegeest staat bij mij centraal.

Familiewaarden dragen wij hoog in het vaandel. Dat zit gewoon in ons, en dat verklaart ook waarom zowel mijn broer, mijn zus als ikzelf het vanzelfsprekend vinden om het familiebedrijf verder te zetten. De onderneming verder uitbouwen en laten groeien, dat is het enige wat voor ons telt.

Toen ik geboren werd, telde JOSKIN maar 5 medewerkers. Vandaag staan er meer dan 850 op onze payroll. We hebben veel erkenning voor elk van hen, en het is ook onze belangrijkste motivatie om hen dat elke dag te laten voelen. Een ander belangrijk doel waarvoor we ons elke dag inzetten, is vooruitgang. Onze ouders hebben ons altijd ingeprent: besluiteloosheid is het ergste wat een ondernemer kan overkomen! Wat er ook gebeurt, we proberen altijd vooruit te kijken, en tegelijk ook lessen uit het verleden te trekken en positief te blijven. Dat is onze missie.

Het zijn uitdagingen die ons vooruit drijven.

Vandaag is JOSKIN niet alleen wereldleider in zijn sector geworden, maar ook een van de zeldzame fabrikanten van landbouwmachines die erin geslaagd zijn om zich wereldwijd te positioneren. Dat is vast het gevolg van ons continu streven naar innovatie. Of onze eeuwige zoektocht naar de nieuwste mogelijkheden, zowel op het vlak van productie als informatica, technologie en procesverbetering. Daardoor stonden we altijd klaar op het juiste moment om te reageren, ons aan te passen of onszelf in vraag te stellen wanneer nodig. Telkens we voor een uitdaging stonden, wisten we er raad mee en kwamen we er sterker uit. We hebben altijd zeer dicht bij onze klanten gestaan en luisteren naar wat er leeft, rechtstreeks én onrechtstreeks via ons dealernetwerk.

Fans kennen ons overal ter wereld!

Een andere sterkhouder van ons bedrijf is ons uitstekend imago. JOSKIN staat bekend om zijn robuuste machines, ook het feit dat we een familiebedrijf zijn, speelt ongetwijfeld in ons voordeel. We hebben altijd geïnvesteerd in onze merknaam. Als je dan ziet hoe we in elk land echte fans hebben en hoe speelgoedfabrikanten modelletjes van onze producten maken, dat is in mijn ogen een schitterende vorm van erkenning! Dat leidersimago verspreidt zich overal ter wereld, niemand van onze concurrenten verkoopt in alle uithoeken van de wereld en kan aan ons uitgebreide gamma tippen.

De toekomst lacht ons toe.

We werken constant aan nieuwe ideeën. Momenteel investeren we in nieuwe vestigingen in het buitenland, waardoor we ons team alweer uitbreiden. Een noodzakelijke stap om te blijven groeien. Dankzij die investeringen in het buitenland, kunnen we ook in België groeien. Naast onze internationale ontwikkeling willen we natuurlijk ook verankerd blijven in eigen land. Onze roots liggen in het Land van Herve: onze streek van herkomst, waar we bijzonder trots op zijn!

Over Vinciane Joskin

  • Staat mee aan het roer van het familiebedrijf JOSKIN

  • Trad in 1997 in dienst bij de onderneming

  • Superviseert de departementen administratie en financiën

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Doe wat niemand anders doet.

Ondernemen is niet langer een privilege, maar een keuze.

Het record van vandaag is enkel de nieuwe norm voor morgen.