De passie achter het ondernemerschap van Sarah Parent

Onrechtvaardigheid helpen oplossen is mijn grootste drijfveer om te ondernemen. Zowel op sociaal als op klimaatvlak wil ik wantoestanden aanpakken. Door bomen te planten help je het klimaat én zorg je voor lokale jobs. Kleine beetjes kunnen een groot verschil maken.

De planeet heeft meer aan duizend mensen die iets kleins doen, dan aan 10 wereldverbeteraars die hun leven helemaal omgooien. Door zo laagdrempelig mogelijk te zijn, overtuigen we meer mensen om een eerste stap te zetten. En eenmaal in actie is er geen stoppen meer aan!

Bomen groeien wel tot de hemel.

Een typische bomenknuffelaar kan je me niet noemen. Ook al planten we met Go Forest bomen voor bedrijven en particulieren, toch geef ik eerlijk toe dat ik nog veel boomsoorten niet kan herkennen of benoemen. Dat hoeft ook niet. Want door op een frisse manier naar bomen te kijken, krijgen we meer gedaan. En daar draait het om.

Bomen planten kan iedereen. Net de verzorging is belangrijk! Met het onderhoud creëren we duurzame jobs. Daarom bieden we een totaalpakket aan: gronden vinden, boompjes planten en die dan blijven verzorgen. Zo gaan er ook minder boompjes verloren.

In warme landen geven bomen schaduw en dus verkoeling. En door ons te focussen op, onder andere, fruitbomen stimuleren we ook gezonde lokale oogsten. Bomen groeien misschien niet tot de hemel, maar de vele positieve effecten zorgen voor een stukje hemel op aarde.

Door de blockchain het bos zien.

Met mijn achtergrond van marketing en sales leg ik andere accenten. Goede bedoelingen alleen volstaan niet. Transparant werken en garanties geven staan centraal in ons verhaal. Elke boom die we planten krijgt een certificaat. Via een blockchain register en satellietbeelden kunnen onze klanten precies zien waar hun boom groeit. Dubbele verkoop van bomen is uitgesloten.

Philip Cracco, die een mentor voor me is geweest, stimuleerde me om een win-win model te bedenken voor bedrijven én planeet. We werken abonnement formules uit voor elk budget, bijvoorbeeld: voor 50 euro planten en onderhouden we maandelijks 20 bomen. Deze unieke manier van werken trekt veel klanten over de streep.

Ik wil mensen die geld schenken aan een goed doel de best mogelijke service geven. Onze klanten worden maximaal betrokken. Eigenlijk worden ze een beetje mede-ondernemers, ons verhaal wordt hun verhaal.

Vooral geen wortel schieten.

Elke volbloed ondernemer heeft een ambitie. Sinds we anderhalf jaar geleden van start zijn gegaan hebben we al meer dan 200.000 bomen geplant in 6 verschillende landen.

Eigenaardig genoeg betrap ik me erop dat ik geen bomen tel. Voor mij is het belangrijker om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om met ons een eerste stap te zetten. Vandaag hebben we meer dan 160 klanten, van energieleveranciers over uitgevers tot autobouwers. Sommigen doen al grote klimaatinspanningen, anderen starten nog maar net. Maar het belangrijkste is dat ze niet bij de pakken blijven zitten.

De wereld verbeteren lukt niet alleen.

Duurzaam ondernemen is vooral intens samenwerken. Net als een bos zit Go Forest in een ecosysteem van duurzame bedrijven. We helpen elkaar. Als mijn klanten hun klimaatambities verder willen verleggen, breng ik hen in contact met onze partner CO2Logic. Zo kunnen ze doorgroeien naar een volledig klimaat neutraal bedrijf. Andersom gebeurt trouwens ook, koolstofvrije ondernemingen die toch nog iets extra willen doen door bomen te planten.

Hoe beter onze business draait, hoe meer mensen we kunnen aan het werk zetten. Een boom heeft tijd nodig om te groeien, maar op ons groeitempo staat geen limiet. (lacht)

Meer weten over Go Forest? Bezoek dan de website.

Over Sarah Parent

  • 2012: behaalt Bachelor of Science in Psychologie aan de Universiteit Gent

  • 2014: behaalt een Master of Science in Communicatie aan de Universiteit Gent

  • Verkozen tot Student Ghentrepreneur 2014

  • Freelance business developer bij Bigtrees

  • 2020: oprichtster en CEO van Go Forest

  • 2022: Women Award: beloftevolle onderneemster van Vlaanderen 2021

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Zolang je niet zélf onderneemt, worden de belangrijke beslissingen door iemand anders genomen.

In de war for talent moeten de vacatures zich aanpassen aan de kandidaten.

Wij hebben dierenvoeding ontwikkeld die ook goed is voor de planeet.