De passie achter het ondernemerschap van Reinold Vanhevel

Mijn passie? Verzekeringen. Dat klinkt misschien raar, omdat veel mensen ervan uitgaan dat de verzekeringssector een trage, bureaucratische en oninteressante sector is. Maar dat is een totaal verkeerde perceptie. Achter de cijfers en letters van verzekeringspolissen schuilt een ongelooflijk boeiende en opwindende wereld, met tal van uitdagingen op het gebied van technologie, wetgeving en klantenbeleving. Ik deel met mijn collega’s de passie om verzekeraars te helpen, om die complexe uitdagingen het hoofd te bieden en al doende de sector te transformeren.

Met Ensur richten we ons exclusief op de verzekeringsmarkt. Onze klanten stellen die focus en expertise duidelijk op prijs. Ze hoeven ons hun producten, processen en zelfs hun technologieën niet uit te leggen. We kennen hun markt door en door. Ondertussen zijn we gegroeid naar een groep van meer dan 70 verzekeringsconsultants, waarvan 60 in België. Zo veel expertise samen is echt wel uniek in deze markt.

In de verzekeringswereld beweegt er enorm veel.

Eigenlijk ben ik nogal toevallig in de verzekeringswereld gerold. Na mijn studies tot handelsingenieur, solliciteerde ik eerder toevallig voor mijn eerste job bij een verzekeringsmaatschappij. Ik dacht toen bij mezelf: ‘wat ga ik aanvangen in die branche?’. Maar al snel werd me duidelijk voor welke uitdagingen de sector stond en welke opportuniteiten er lagen. Er beweegt enorm veel in de verzekeringswereld, niet enkel op wetgevend en technologisch vlak, maar ook rond klantenbeleving. De focus op hoe klanten verzekeringen willen ervaren, bestond 20 jaar geleden niet. Toen zag men enkel een contract en keek men niet naar wat erachter zat. Onze klanten helpen bij die transities is nu net waar wij als bedrijf heel hard op inzetten.

Ik heb het geluk gehad om samen met mijn 4 medeoprichters onze ervaringen en krachten te kunnen bundelen en onze pijlen enkel en alleen op de verzekeringswereld te richten. Met lokale mensen, die de Belgische markt en verzekeringsproducten door en door kennen. Zo zag Ensur in 2014 het daglicht. We zien het als onze missie om maatschappijen de helpende hand te reiken bij al die nieuwe evoluties en trends.

Transformeren, transformeren, transformeren.

Transformeren is eigenlijk de constante rode draad in ons verhaal. Zo helpen we onze klanten om mee te surfen op de digitale golf, die zich volop aan het doorzetten is. Ze rekenen ook op onze kennis om Europese regelgevingen op een pragmatische manier in hun processen, applicaties en producten in te lassen. Daarnaast woedt er al enkele jaren een consolidatieslag in de verzekeringswereld en staan we verzekeraars bij om portefeuilles in te schatten bij eventuele overnames. ‘Wat betekent de overname voor mijn organisatie? Welke gevolgen zijn er voor mijn IT-systemen? Welke migratiestrategie volgt men best?’ We hebben alle knowhow in huis. En indien nodig gaan we ook mee in de modder staan, om samen tot resultaat te komen. Dat geeft ons echt voldoening, elke dag opnieuw.

Verzekeringen een slecht imago? Dat zou ik niet zozeer stellen. Wel belangrijk om van bij de start klanten goed te informeren en alles transparant te maken. Zodat ze echt goed weten wat ze mogen verwachten van hun verzekeringspolis. De technologie helpt ons hierbij, waarbij we op basis van data concreet aantonen of men onder- of eerder oververzekerd is. Opnieuw die transparantie.

Meer weten over Ensur & thewave? Bezoek dan de website.

Over Reinold Vanhevel

  • Richtte in september 2014 samen met Moustapha Kharbouch, Peter Knaepkens, Stephan Podevyn en Niki Serruys het consultingbureau Ensur op, dat advies en expertise verleent aan verzekeringsmaatschappijen

  • Vandaag bestaan er 2 Ensur-merken: Ensur en thewave. De groep is ook actief in Nederland, telt meer dan 70 werknemers en wil binnen 2 jaar de kaap van 100 verzekeringsconsultants bereiken. Om deze groeiambitie te realiseren, verbreedde de groep gaandeweg haar dienstenaanbod, met de klemtoon op een totaalservice en op digitaal maatwerk via 4 businesslijnen: ‘Business Consulting’ en ‘Risk & Compliance’ binnen het Ensur-label en ‘Technology Consulting’ en ‘Digital’ via thewave

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Ik heb geen onderneming. Ik ben mijn onderneming.

Wees niet te zelfzeker. Maar ook niet te nederig.

Ook op een familiebedrijf kan je je eigen stempel drukken.