De passie achter het ondernemerschap van Peter Temmerman

Bouwen en ondernemen gaan voor mij hand in hand. Het is een passie, iets waar je dagelijks met hart en ziel voor gaat. Durven, keuzes maken en kansen grijpen. Do what you love, love what you do. Mijn gedrevenheid en energie wil ik ook uitstralen naar mijn talrijke medewerkers, want zonder hen red ik het niet. Ik ben dan ook trots hun werkgever te mogen zijn.

Bouwen ziet men nog te vaak als complex en stressvol, ik doe er dan ook alles aan om dat vooroordeel te weerleggen. De missie van Alheembouw bestaat erin de bouwheer volledig te ontzorgen door de touwtjes helemaal in eigen handen te nemen. Het vertrouwen van de klant speelt een essentiële rol in ons verhaal. Hoe ik dat vertrouwen probeer te winnen? Door mezelf te zijn, mijn unieke aanpak om in alle openheid en transparantie te communiceren met elkaar – geen kleine lettertjes en gebekvecht achteraf. Geloof me, bouwen kan echt plezant zijn.

Hoe moeilijker, hoe liever.

Zo luidt mijn lijfspreuk, als het over bouwen gaat althans. Complexe projecten zorgen voor uitdaging, ze vormen onze drijfveer. We staan erom bekend dat we geen enkele uitdaging uit de weg gaan. De lat mag dus hoog liggen. Onze expertise start waar die van klassieke aannemers stopt. Wij stappen het liefst vroeg in een project, wanneer nog niet alles vast ligt. Zo komt onze jarenlange ervaring tot uiting én kunnen we als aannemer een meerwaarde creëren voor onze klanten. Operagebouw of hypermodern chocolademagazijn, elk project heeft zijn specifiek traject. Enkel door de krachten te bundelen bekomen we het beste resultaat. De nieuwe voetbaltempel van Club Brugge wordt niet zomaar een stadion. Het wordt een geoliede machine voor alle gebruikers; spelers, fans, sponsors, veiligheidsdiensten, … Alles zal gesmeerd lopen. Met elk detail houden we rekening. Onze passie voor een uitstekende bouwkwaliteit ga je letterlijk kunnen beleven en voelen tijdens elke thuiswedstrijd.

Meer school per vierkante meter.

Iedereen wordt blij van een nieuwe school. Het is een investering in de talenten van de toekomst. De afgelopen 10 jaar hebben we honderden scholen ontwikkeld. Wij bouwen geen scholen, we ontwikkelen ze op maat. Bij elke lijn wordt de reflectie gemaakt wat de impact zal zijn op de kostprijs en wat de impact zal zijn op de gesubsidieerde bedragen. We treden op die manier op zodat de school de investeringskost niet dient te maken maar enkel de financiering van de huur.

De lessen van het wedstrijdblad.

Voetbal leerde me meer dan mijn diploma . Ik zat in een groep met allemaal getalenteerde haantjes. Op het wedstrijdblad van de trainer geraken is een kunst. Maar de groep moet je dat ook gunnen. Je kan nog de beste voetbaltechniek hebben, als niemand je een pas geeft, zal je niet scoren. Hoe ik me moest gedragen en mezelf verkopen, heb ik daar ontdekt.

Vandaag speel ik geen voetbal en toch zit ik in de beste ploeg. In ons teamke is nog niemand weggegaan, we kennen geen verloop. Architecten, ingenieurs, planners, ploegbazen, het maakt niet uit wie… het plezier van het bouwen wordt aan elkaar doorgegeven, het is ons cement.

Gemeenschappen vlotter helpen samenleven.

Je bouwt altijd voor de toekomst, maar nu doen we dat op grotere schaal. Heel wat stedelijk patrimonium is niet klimaatvriendelijk en zet een rem op sociale ontwikkeling. Daarom sparen we nieuwe bouwgronden uit en geven we bebouwde gronden een nieuwe kans.

Via partnerships met steden en gemeenten kan je van complexe stadsontwikkelingsprojecten urbane pareltjes maken. Ons bouwplezier kan een sociale impuls geven aan wijken. Het potentieel zit er, laat het ons ontwikkelen!

De tijd van ‘zomaar beton storten’ ligt achter ons. Bouwen is pas echt plezant als je de problemen en zorgen van mensen aanpakt. Daarmee aan het werk gaan tot het een succes wordt, daar draait het om!

Over Peter Temmerman

  • Start als projectleider bij Jan De Nul

  • Wordt in 2006 CEO en gedelegeerd bestuurder bij Alheembouw n.v

  • Wordt in 2021 ook eigenaar van vastgoedbedrijf Steenoven

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Ja, ook vanuit Wallonië kan je wereldleider worden.

Hoe eenvoudiger de processen, hoe gelukkiger de werknemers.

Wij zijn urbanisten, geen betongieters.