De passie achter het leiderschap van Pascal De Buck

Ik hou van mijn job omdat energie onze maatschappij doet draaien. Zonder energie gebeurt er helemaal niks. Toegang tot energie is cruciaal. Voor mens en samenleving betekent het stilstaan of groeien. Vandaag zitten we in een bijzondere periode van de geschiedenis. We evolueren naar een CO2 vrije toekomst. Met Fluxys zetten we in op die klimaatneutrale toekomst. Ik kan me geen zinvollere missie inbeelden.

Geen infrastructuur maar een kloppend hart.

Van bij het begin zag ik ons leidingennetwerk als een levensader. Niet alleen voor België maar ook voor Noord-Europa. Als klein land geven we letterlijk energie aan de economie rondom België, onder andere in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. En zij rekenen op ons voor hun bevoorrading. We zitten op de eerste rij van een internationaal speelveld dat zich uitstrekt over verschillende continenten. Klaar staan voor elke nieuwe beweging is deel van ons DNA.

Durven positief denken.

Er ligt een mooie toekomst voor ons als we die nu aanpakken. Vooruitzien volstaat niet, we moeten in actie schieten. Vandaag al maken we onze infrastructuur compatibel voor het transporteren van koolstofarme moleculen zoals waterstof. De grootschalige aanmaak van waterstof is nog in volle ontwikkeling, maar wij staan al klaar voor het transport. We willen evoluties versnellen, motor zijn in de beweging vooruit.

Een beetje durf zal welkom zijn. Meedenken over oplossingen die verder gaan dan het leveren van energie brengt nieuwe inzichten. Met onze infrastructuur kunnen we de CO2 die vrijkomt in de industrie perfect afvoeren. Om die naar een andere industrie te brengen voor hergebruik, of naar ondergrondse opslag. Het is fantastisch om de samenleving oplossingen te bieden met de veelzijdigheid van onze infrastructuur.

Onze sector heruitvinden.

Een jurist in de energiesector, voor veel mensen is dat een vreemde eend in de bijt. Toch ben ik mijn hart gevolgd door te kiezen voor mijn passie: energie. En wat een plezier is het om samen met ons team het verschil te maken voor onze klanten én voor de maatschappij. Want de toekomst vormgeven, dat doen we samen.

Als energieinfrastructuurbedrijf willen we onze sector heruitvinden. Daar komt heel wat ondernemerszin bij kijken. Maar de wil om Europa in polepositie te krijgen als klimaatneutraal continent is groot. Hard aan de kar meeduwen is de boodschap!

Over Pascal De Buck

  • Start in 1995 als jurist bij Distrigas

  • Stapt in 2002 over naar Fluxys als commercieel directeur en vervolgens directeur business development en innovatie

  • Komt vanaf 2016 aan het hoofd van Fluxys als Managing Director en CEO

Gepassioneerde bedrijfsleiders versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Belgische ondernemers verdienen meer lof.

Een bedrijf heeft mannelijke én vrouwelijke waarden nodig.

Een ondernemer is een humanist.