De passie achter het leiderschap van Michel Van Geyte

Met mooie projecten de samenleving mooier maken, daar geloof ik in. De resultaten van mijn job zijn heel tastbaar: we kunnen de Belgische steden mee vormgeven en mee bepalen hoe het kantoorgebouw van de toekomst eruitziet. Als ik over tien jaar rondrijd, wil ik kunnen zeggen: dit hebben wij als ploeg gerealiseerd. Dat geeft enorm veel persoonlijke voldoening.

Er zit schoonheid in het herbestemmen van oude gebouwen.

Tour & Taxis is voor mij hét voorbeeld van een mooi project. Een oud gebouw dat we een volledig nieuw leven konden inblazen. Dat is het schone aan bouwen. En voor mij is dat ook een concrete invulling van duurzaamheid. Je kan veel mooie gebouwen zetten maar je moet er natuurlijk ook geen museumstukken van maken. Een concept is geslaagd wanneer het meerwaarde biedt qua architectuur en esthetiek, en het tegelijk ook rendabel is. Duurzaamheid is ook: ‘winst creëren’.

Langetermijndenken zit in ons DNA.

Van werfput tot huurders: wij zijn van begin tot eind betrokken in elk project. En dat is uniek op de Belgische markt. We zijn niet enkel vastgoedontwikkelaar, maar ook investeerder. We willen kwalitatieve projecten op lange termijn bedenken en uitwerken. Daar heb je geduld voor nodig, een vastgoedcyclus duurt makkelijk 4 à 8 jaar, maar het resultaat achteraf loont. Je weet dat er hindernissen gaan komen en dat het een lang proces gaat zijn, maar dat is het uitdagende aan ons beroep. Samen met alle betrokken partijen iets zien herrijzen uit de grond.

Absurde ideeën worden bij ons niet in een hoek geduwd.

Originaliteit en vrijheid van geest zijn essentieel in ondernemen. Stimuleer mensen om al hun ideeën op tafel te gooien, hoe absurd ze ook zijn. Speak up and talk. Maar het moet natuurlijk ook realiseerbaar zijn. En dat gevecht tussen creatieve ideeën en het financieel haalbare, daar komen echt originele zaken uit. Zo bespraken we enkele prachtig gelegen gronden in Antwerpen die quasi niet meer verkavelbaar zijn. Een collega kwam met het idee om op één van de gronden wijnbouw op te starten. Ook zulke ideeën werken we verder uit en dan zien we wel waar we komen.

Over kantoren kan je mij nog uren horen praten.

Ik ben echt een kantorenmens, daar is voor mij alles begonnen. Die evolutie heb ik dan ook 25 jaar lang van nabij mogen meemaken. Kantoren renoveren is één van onze grote uitdagingen voor de komende jaren. Mensen halen voldoening uit sociale contacten. Ik ben er dus van overtuigd dat we kantoren niet in het verdomhoekje moeten steken, maar dat ze er anders moeten uitzien in de toekomst. Dan denk ik aan projectplaatsen waar mensen samen kunnen werken, waar er geen aparte kantoren meer zijn. Eén grote ontmoetingsplaats waar er niet alleen gewerkt, maar ook gegeten, gelachen en gesport wordt.

Over Michel Van Geyte

  • CEO van Nextensa, fusie van Extensa en Leasinvest Real Estate

  • Toonaangevende Belgische vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar

  • Gastdocent aan de KU Leuven in de opleiding vastgoedkunde

Gepassioneerde bedrijfsleiders versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van een mediabedrijf was nooit zo groot.

Er is maar één ding wat je concurrenten niet kunnen kopiëren: je persoonlijkheid en je gedrag.

Het juiste moment herkennen is cruciaal!