De passie achter het ondernemerschap van Marvin Ndiaye

Vandaag kan je – als je dat echt wil – dankzij het internet vrij makkelijk starten als ondernemer, met een bescheiden budget en beperkt risico. Digitaal ondernemerschap heeft ook iets authentieks: je wordt niet beoordeeld op je reputatie, alleen de kwaliteit van het product en de service zijn belangrijk. Daarom raad ik jongeren die ondernemer willen worden aan om er voluit voor te gaan, met het internet als hun beste bondgenoot. De toenemende digitalisering heeft een nieuwe lichting ondernemers opgeleverd, die anders nooit had bestaan. Ikzelf bijvoorbeeld had nooit Fresheo kunnen oprichten, mijn diensten kunnen aanbieden en maaltijden kunnen leveren.

Goede gerechten, voor iedereen.

Met Fresheo wil ik gezonde, lekkere gerechten beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Ik had de middelen niet om een restaurant te beginnen, dus lanceerde ik met Fresheo een digitaal concept. Vandaag leveren we wekelijks 10.000 gerechten aan 1.500 personen. Da’s veel meer dan ik ooit in een traditioneel restaurant zou hebben kunnen ontvangen. We gaan binnenkort ook uitbreiden naar Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten… De manier waarop onze maaltijden worden bereid en vervoerd, geeft ons de mogelijkheid om een zeer groot aantal klanten te bereiken.

Ondernemerschap creëert veel meerwaarde.

Toen ik mijn papa ben verloren, heb ik me op het ondernemerschap gestort, want dat biedt écht meerwaarde. Het ondernemerschap boeit mij dan ook enorm, ik hou van creëren en geven.

Kies de mensen die een belangrijke rol in je leven gaan spelen.

Wat me als ondernemer het meeste voldoening geeft, is werkgelegenheid bieden. Ik heb het geluk om te werken met toffe mensen, die ik de kansen kan geven die ze anders misschien niet zouden krijgen. In feite kies je voor personen die een belangrijke rol in je leven gaan spelen. Je geeft ze de vrijheid om op hun eigen manier doelstellingen te halen, en tegelijkertijd bied je een bepaald comfort. Mijn eerste raad aan startende ondernemers? Hard werken. En voor mij het allerbelangrijkste: omring je met de juiste medewerkers en mentors. Inspirerende mensen. Een goede ondernemer met slechte medewerkers zal misschien niet ver geraken. Maar een slechte ondernemer die goed omringd is, kan het wel maken, omdat zijn team altijd achter hem staat.

Meer weten over Fresheo? Bezoek dan de website.

Over Marvin Ndiaye

  • Geboren in 1997 te Charleroi

  • 2018: oprichting van Fresheo, start-up die gezonde en evenwichtige maaltijden, vers gekookt, rechtstreeks aan huis bezorgt

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Ondernemers moeten échte problemen oplossen.

Het record van vandaag is enkel de nieuwe norm voor morgen.

Geëngageerd ondernemen is een must geworden.