De passie achter het ondernemerschap van Kevin Gofflot

Ondernemerschap zit in mijn DNA: ik wil de wereld veranderen. Dat geeft me adrenaline! Als geëngageerde mens maak ik me vandaag grote zorgen over de toekomst van onze kinderen. De aarde warmt snel op, té snel. Hoog tijd om die trend om te buigen en de opwarming te beperken tot 1,5°C. Als ik in mijn regio mensen anders kan laten omgaan met energie en oplossingen kan ontwikkelen om zelf energie te produceren, heb ik alvast mijn steentje bijgedragen.

Mijn ambitie? Voortzetten wat mijn familie heeft opgestart en nieuwe diensten voor de energietransitie ontwikkelen. Geen revolutie, maar een evolutie! Het bedrijf is wel mijn erfenis, maar ook het kind van mijn ouders. Ik ben enorm blij dat mijn job strookt met mijn waarden en in lijn ligt met wat ik wil. Ik ben tevreden met wie ik ben en kan me volledig ontplooien.

Dagelijks probeer ik zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties ervan te overtuigen om elektriciteit met zonne-energie te produceren. Want hoe meer zonnestroominstallaties op onze daken, hoe minder CO2 in de atmosfeer! Investeren in zonnepanelen wordt ook steeds interessanter. Want de kosten dalen en dankzij de technologie gaan de efficiëntie van de panelen en de opslag van geproduceerde elektriciteit er sterk op vooruit.

Een familiebedrijf overnemen is ook ondernemen!

Mijn ouders opvolgen was een grote uitdaging. Na mijn financiële studies en 2 jaar in een marktenzaal, stapte ik in het familiebedrijf. Ik wilde betekenis geven aan mijn carrière en me actief inzetten voor de strijd tegen de klimaatopwarming.

Gelukkig stonden mijn ouders altijd achter mij: ze hielpen me in de beginjaren met hun ervaring en kennis bij moeilijkheden en technische aspecten. Bovendien hadden ze veel relaties opgebouwd in de provincie Luxemburg. Dat we zo dicht bij onze klanten staan, is dan ook echt onze sterkte.

Het is niet omdat je een succesvol familiebedrijf overneemt, dat je het niet naar je hand kan zetten. In 2006 spendeerden we 80% van onze tijd aan algemene elektriciteitswerken en amper 20% aan hernieuwbare energie. Vandaag is de installatie van zonnepanelen goed voor 90% van onze omzet. En door de stijging van de elektriciteitsprijzen stijgt de vraag nog altijd.

Zonnepanelen, dat is mijn leven. Zowel het technische als het financiële aspect.

Bij zonnepanelen gaat het natuurlijk ook over geld! Wat wij doen heeft een grote impact op de portemonnee van mijn klanten. Het geeft mij enorme voldoening wanneer klanten me bedanken, omdat ze dankzij mij meer koopkracht hebben.

En of ik nu vandaag 10 zonnepanelen op het dak van een privéwoning leg of 10.000 zonnepanelen op een industrieterrein installeer, beide projecten dragen bij tot een betere planeet en dat is voor mij het belangrijkste!

Altijd een stapje voor.

Er is veel werk, er zijn veel mogelijkheden, dingen om te doen. En dat maakt het zo spannend. Onze sector evolueert snel: je moet de markt altijd een stapje voor zijn. Daarom probeer ik voortdurend onze activiteiten te ontwikkelen door bijvoorbeeld zonnevelden aan te leggen zoals in Saint-Vincent (Tintigny), waar 10.000 panelen groene stroom voor een duizendtal gezinnen opwekken.

Ik werk enorm graag met jonge mensen. Medewerkers, klanten en leveranciers: allen doen ze iets voor het milieu en roepen ze op tot radicale veranderingen om de klimaatcrisis aan te pakken. Wie een goed idee heeft, mag altijd bij me aankloppen. Luisteren naar anderen is in ons bedrijf erg belangrijk. Want als het over het redden van de planeet gaat, mag iedereen zijn zegje doen!

Een tip voor wie de wereld wil veranderen? Geloof in jezelf en luister naar je omgeving, want zo ontdek je nieuwe behoeften rondom je. Praat met ondernemers die dingen in beweging hebben gezet door verantwoordelijke en rendabele bedrijven op te richten. En ben je geen specialist in management of financiën, omring je dan met de juiste mensen! Zo maak je een succes van je project, hoe gek het ook is.

Meer weten over Ets Jany Gofflot? Bezoek dan de website.

Over Kevin Gofflot

  • Managing Partner - Ets. Gofflot Jany SPRL in Neufchâteau

  • Bedrijf voor hernieuwbare energie, gespecialiseerd in zonnepanelen

  • Opgericht in 1985 door zijn ouders Jany en Maria, die nog altijd actief zijn in het bedrijf

  • 26 werknemers

  • Beheer van technische en administratieve teams

  • Financieel beheer en marketing

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Verzekeringen, saai? Think again.

Ik heb geen onderneming. Ik ben mijn onderneming.

Nieuwsgierigheid is de motor van innovatie.