De passie achter het leiderschap van Joost Uwents

Een ondernemer is eigenlijk maar met één ding bezig: meerwaarde creëren voor zijn klanten. WDP heeft vanaf dag 1 alles uit de kast gehaald om logistieke uitdagingen op te lossen. Van een vastgoedfonds op papier naar “Onderneming van het jaar” in 2017, daar zijn we fier op.

Vandaag zijn we een kruispunt van vernieuwing geworden, waar data-, technologie- en energie-oplossingen een spurt inzetten. Wij zorgen er nu voor dat onze klanten geen evolutie missen.

Lege dozen krijgen een ziel.

Vier grijze muren, een dak en wat poorten, daar scheppen we met veel plezier totaal uiteenlopende werelden mee. De klant bepaalt natuurlijk hoe we dat doen. We koelen de ruimtes voor fruittelers en bouwen automatische triagesystemen voor e-commerce bedrijven. Of we zorgen voor speciale brandblussystemen voor klanten die chemische producten opslaan. De kunst is om de kennis van de klant te mixen met de onze. Als de mayonaise pakt, is het project geslaagd.

De verwondering die ik voel als ik zie hoe onze teams met data en technologie kunnen toveren is enorm stimulerend. Dan kriebelt het bij mij, ik heb het gevoel dat we de sector nog meer moeten uitdagen.

De waarde zit in de keten.

Ik vind het natuurlijk fantastisch dat we helpen om groenten en fruit kraakvers op de mensen hun bord te krijgen. Of pakketjes de dag na bestelling af te leveren waar de klant ze wenst. We beseffen goed dat we meer dan logistiek vastgoed ontwerpen, we bedenken ook de ervaringen die klanten krijgen. Pas op, voor ons is dat geen extraatje, het is de essentie geworden. Levensreddende medicijnen bijvoorbeeld: van atmosferische omstandigheden tot de juiste verpakking, alles moet perfect georganiseerd zijn om die correct op te slaan en af te leveren. Het houdt ons scherp!

Plots is ons werkterrein niet meer beperkt tot de wereld van industrieparken, we zitten in het hart van de mensen.

Gebouwen zijn slimme collega’s.

Voor een magazijnier kan een slim gebouw het verschil betekenen tussen 17 km per dag stappen, of af en toe eens naar de koffiemachine stappen. Automatisering maakt het voor mensen veel plezanter op het werk. Er is minder stress en er gebeuren minder fouten. Zo geef je je klanten een smile en loopt de samenwerking hartelijker.

Het heeft weinig zin om ons blind te staren op de binnenkant van een gebouw, de buitenkant biedt ook veel kansen. We vangen zon en regen op en zetten ze aan het werk. Binnenkort gaan er vrachtwagens op onze groene energie rijden, de zonnepanelen en laadpalen staan al klaar.

Logistieke gebouwen staan nog maar aan het begin van een revolutie. Voor mij is het één van de boeiendste sectoren om in te blijven ondernemen. En ik zie nog veel kansen om in de toekomst nog eens onderneming van het jaar te worden (knipoogt).

Over Joost Uwents

  • Studeerde Handelsingenieur aan KU Leuven

  • Start in 1994 in de banksector als Account Manager bij Generale Bank.

  • Gaat in 1999 van start als CFO bij WDP

  • Wordt in 2010 benoemd tot CEO van WDP

Gepassioneerde bedrijfsleiders versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Duurzaamheid, de enige weg naar een digitale samenleving.

Zolang je niet zélf onderneemt, worden de belangrijke beslissingen door iemand anders genomen.

Ondernemers zijn een force for good.