De passie achter het leiderschap van Geoffrey Close

Mijn ambitie in het leven is om zaken te zoeken in mijn directe omgeving waar ik iets positief kan veranderen, zowel op professioneel als privévlak. Mijn motivatie is exact dezelfde, namelijk te zien wat de positieve resultaten zijn van wat ik doe.

Prayon is een van de belangrijkste spelers in de fosforchemie. Een onderneming die misschien niet zo bekend is bij het grote publiek maar wij zitten zo’n beetje overal. Wij verbeteren het dagelijks leven op duizenden verschillende manieren, zowel in de voeding, de bouw, de industrie als in de tuinbouw, en zoveel meer! Met onze technologie maken we het verschil, we verminderen onze ecologische voetafdruk en die van onze klanten en we wijzen de weg naar de circulaire economie.

Mijn filosofie is: een globale impact, met behoud van onze lokale roots.

Ik zou nooit CEO zijn geworden van Prayon als men mij had gevraagd om onze onderneming te delokaliseren. Prayon is een Belgische onderneming met een internationale uitstraling, een echte wereldwijde speler. Met onze technologie hebben we een impact op het milieu overal ter wereld. Toch zijn onze Belgische roots altijd belangrijk gebleven. Voor mij moet een ondernemer ook een humanist zijn.

Wanneer we keuzes maken in het leven, denk ik dat we altijd een voorkeur moeten geven aan keuzes die een effect hebben, die anderen niet in onze plaats kunnen doen. Een echte impact hebben en doen waarin men gelooft, dat is van essentieel belang.

We hebben nood aan een vonk en aan enthousiasme.

We moeten onszelf voortdurend heruitvinden. Evolueren is de sleutel tot ons voortbestaan. We moeten de handen uit de mouwen steken en onszelf overtreffen om vooruitgang te boeken. Door goed werk te leveren, zal de samenleving duurzamer worden op lange termijn en leveren we ook een belangrijke bijdrage aan onze gemeenschap. En ook globaal gezien kunnen we een impact hebben op onze planeet.

Om dat te bereiken, moeten we wel samenwerken. Met een onemanshow komen we er niet. We hebben teams nodig. In mijn functie moet ik de mensen geruststellen en zorgen voor een vonk. Dat stimuleert de autonomie, energie en creativiteit van de teams nog meer. Dan kunnen we samen sneller, beter en nog meer vooruitgaan.

In mijn functie moet ik vertrouwen verdienen.

Ik denk dat een CEO de mensen enthousiast moet maken en voor hen de juiste omstandigheden moet creëren waarin zij zich op hun gemak voelen om volledig autonoom te werken. Een belangrijk onderdeel van mijn job is het vertrouwen van onze klanten maar ook dat van onze medewerkers verdienen.

Coherentie is belangrijk. Ik vind het niet meer dan normaal dat we op dezelfde manier handelen, ongeacht in welke omgeving we ons bevinden. Ik ben dezelfde persoon, zowel op privé- als op professioneel vlak. En ik hoop dat elke medewerker van Prayon dezelfde instelling en hetzelfde enthousiasme heeft wat betreft de impact die we op onze omgeving kunnen hebben.

Over Geoffrey Close

  • Ingenieur van opleiding

  • Begon in 1997 bij Prayon

  • CEO sinds april 2020

Gepassioneerde bedrijfsleiders versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

We willen allemaal een energiemix die goed is voor mens, bedrijf én planeet, ik ook.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van een mediabedrijf was nooit zo groot.

Eenvoud is de sleutel tot succes.