De passie achter het ondernemerschap van Frédéric Dufour

Waaruit we onze dagelijkse motivatie putten? Uit het aangaan van uitdagingen, het veroveren van nieuwe markten en uit elke werkdag, die we steeds met een competitieve spirit beginnen. In teamverband mikken we steeds hoger, om altijd verder te willen gaan. Drie stappen vóór te zijn. Uiteraard kan het wel eens tegenvallen, maar we verliezen nooit. Ofwel winnen we, ofwel leren we bij. Maar we gaan er steeds op vooruit, we stellen onszelf voortdurend in vraag en we willen obsessief continu onze diensten verbeteren. Noem het topsport.

Met fair play.

De glimlach of trots op het gezicht van onze medewerkers, een project tot een goed einde brengen en gezinnen laten leven: dat is heel dankbaar voor ons en is enkel mogelijk via samenwerking. We strijden, geven niet op, willen steeds winnen. Maar… we spelen het spel steeds eerlijk, met fair play en volgens de regels.

We zijn actief in sterk uiteenlopende sectoren, met duurzame ontwikkeling en duurzaamheid als leidraad. Het bedrijf bestaat uit een breed weefsel van personen met een grote diversiteit aan profielen en competenties. Het bewaren van de complementariteit en symbiose tussen ons vier, onze medewerkers en onze partners, ten voordele van de klant, is steeds onze hoeksteen. Om de match te winnen, moeten we een hecht team vormen en moeten de neuzen in dezelfde richting staan.

Leren…

Deze onderneming uitbouwen en elk project tot een goed einde brengen vereist doorzettingsvermogen en een open geest. Niets gaat vanzelf. Niets kan als vanzelfsprekend beschouwd worden. Steeds opnieuw streven we naar de perfectie, da’s ons adagium. We willen altijd alles tot in de puntjes uitwerken. Door altijd opnieuw te willen ontdekken, op lange termijn te denken en rekening te houden met de energietransitie en met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze visie trekken we ook door in onze contacten met collega’s, partners en klanten, waaruit we altijd het maximum willen halen.

… overdragen.

Natuurlijk willen we die passie ook op al onze medewerkers overzetten. Zodat iedereen kan evolueren, zijn eigen pad kan volgen en kan groeien binnen het bedrijf. Maar we willen ook onze fundamenten en waarden overdragen aan de volgende generatie. We zijn de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf. Onze mooie familiegeschiedenis heeft niets aan het toeval te danken. Het klopt dat we steeds tot het uiterste gaan. En soms steken we nog een tandje bij. Die passie en ons streven om altijd verder te gaan, dat is ons geheim. Uiteraard altijd zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Over Frédéric Dufour

  • Frédéric, Philippe, Olivier en Christian Dufour vormen de 3e generatie aan het hoofd van hun familiebedrijf, dat 100 jaar geleden werd opgericht

  • De Groep Dufour is actief in hijswerk, transport en handling, afvalinzameling, -verwerking, -opwaardering en -recyclage, uitzonderlijk vervoer, logistiek via waterwegen, grondwerken, beton, energie, windmolens enz.

  • De onderneming kent geen grenzen en is onder meer actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg. Ze telt momenteel meer dan 1.000 werknemers

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Ik wil mensen beter doen slapen. En dus beter doen leven.

We mogen de klimaatcrisis niet enkel aan activisten overlaten.

Ja, ook vanuit Wallonië kan je wereldleider worden.