De passie achter het ondernemerschap van Fabien Pinckaers

Ondernemingen helpen die niet over de juiste tools beschikken, dat is mijn grote passie. Uit talloze gesprekken met klanten bleek vaak dat enorm veel bedrijven tijd verliezen door inefficiënt te werken. En dat zorgt voor heel ongelukkige werknemers. Ik wou daar iets aan doen, en dus richtte ik mijn eigen bedrijf op. Zonder enige ervaring: ik heb zelf mijn weg moeten vinden en het vak al doende leren.

Efficiëntie maakt werknemers gelukkiger.

Vanaf mijn 13de had ik de microbe voor technologie en ondernemen te pakken, toen ik mijn allereerste bedrijfsbeheersoftware creëerde en verkocht. Sindsdien steek ik veel tijd in het observeren van processen, en dit doorheen verschillende diensten van allerlei ondernemingen. Om zo te ontdekken of we automatisatieoplossingen kunnen ontwikkelen die aangepast zijn aan hun informaticatools en -programma’s. We vereenvoudigen processen, om zo hun personeel gelukkiger te maken.

Vandaag zijn we een grote internationale groep, maar onze ambitie blijft dezelfde: ondernemingen efficiënter helpen worden.

Onze grootste uitdaging? De kmo’s!

Waarom wij kmo’s verkiezen boven de grote spelers? Zij staan voor grotere uitdagingen. Want eigenlijk moeten zij alle diensten in huis hebben zoals marketing, boekhouden en voorraadbeheer, maar wel met een beperkter budget. Wij willen het hen gemakkelijker maken door hun automatiseringsprocessen te begeleiden.

Een technologische uitdaging met een menselijke kant.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor beheer en informatica. Maar ook voor mensen. Daarom ga ik elke technologische uitdaging aan vanuit een menselijke invalshoek. Omdat gelukkige werknemers efficiënter zijn. En over de juiste tools beschikken maakt daarin het verschil!

Over Fabien Pinckaers

  • CEO & founder van Odoo

  • Manager of the Year 2020 (Trends Tendances)

  • ICT Personality of the Year 2021 (Data News)

  • Aanwezig in meer dan 100 landen

  • 2.000 werknemers

  • 2 miljoen actieve gebruikers

  • Onderneming van het Jaar 2021

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Eenvoud is de sleutel tot succes.

Wees niet te zelfzeker. Maar ook niet te nederig.

Werk met mensen samen die je oprecht graag ziet.