De passie achter het ondernemerschap van Camille Depuydt

Vrijheidsdrang drijft mij, in alles wat ik doe. Ik heb in het verleden al voor mooie bedrijven gewerkt, zoals bij Coolblue als directeur voor België. Maar hoe hoog ik in die bedrijven ook opklom, er stond altijd nog iemand boven mij die de uiteindelijke en finale beslissingen nam. Met de overname van Pajottenlander, kan ik eindelijk zelf beginnen ondernemen en mijn eigen koers varen.

Noem mij maar een opportuniteitszoeker, een succeszoeker.

Een goede ondernemer moet volgens mij durven dromen en ambitieus zijn. Als kind droomde ik al van een eigen onderneming en op mijn eenendertigste heb ik dan Pajottenlander overgenomen, een Pepings bedrijf met biologische fruit- en groentesappen. Daar kan ik als Chief Everything Officer al mijn ambities kwijt. Maar de touwtjes in handen hebben, betekent niet dat ik continu op de vingers van mijn medewerkers zit te kijken. Ik wil hen vooral de middelen geven om zelfstandig projecten te kunnen opnemen.

Bij Pajottenlander kan ik nu mijn eigen verhaal schrijven.

Dat ik een bedrijf heb overgenomen in plaats van er zelf een op te richten, heeft het voordeel dat ik niet van nul hoef te beginnen. Het is een onderneming die al ergens staat, maar waar ik nieuwe ideeën kan inbrengen, aangepast aan de noden van vandaag. Zo hebben we in het eerste jaar ons assortiment van biologische sappen al uitgebreid met biologische frisdranken, en lanceerden we een nieuw merk: Fruji. Zo’n compleet nieuw verhaal kunnen schrijven, is ongelooflijk boeiend. En als iemand dan zegt ‘Wow, leuk merk!’, kan ik echt een hele dag op wolkjes lopen.

Geen blabla, maar boemboem. Je moet het waarmaken.

Waarom West-Vlamingen zulke succesvolle ondernemers zijn? Het drinkwater misschien (lacht). Nee, ik denk dat wij zijn opgegroeid in een cultuur waar daadkracht heel belangrijk is. Een nuchtere West-Vlaming weet: iets telt pas als je het ook effectief doet. Ook hebben we het geluk dat er veel succesvolle ondernemers zijn in West-Vlaanderen om inspiratie uit te halen. Dat doet geloven dat het echt mogelijk is.

De ondernemersdrang is aanstekelijk.

Ondernemen, daar komt een zekere adrenaline bij kijken. Je kan daar echt high van worden als je succes boekt. Ik kan me niet inbeelden hoe het zal zijn als het wat kalmer is, maar ik denk niet dat het in mijn aard ligt om er ooit mee te stoppen. Als ik bij Pajottenlander mijn ding heb gedaan, zal er wel een nieuw verhaal op mijn pad komen waar ik die adrenaline terugvind

Meer weten over Pajottenlander? Bezoek dan de website.

Over Camille Depuydt

  • 34 jaar

  • Ex-manager van Coolblue België

  • Nam een jaar geleden Pajottenlander over, een familiebedrijf dat sinds 1987 biologische fruit- en groentesapjes produceert

  • Lanceerde ondertussen al het nieuwe merk Fruji, een gamma aan biologische frisdranken

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Geëngageerd ondernemen is een must geworden.

De perfecte grondstof komt uit afval, niet uit de natuur.

We mogen de klimaatcrisis niet enkel aan activisten overlaten.