De passie achter het ondernemerschap van Bart Versluys

Kwaliteit is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Perfectionisme zit in mijn DNA en maakt deel uit van mijn opvoeding. Ik neem geen genoegen met ‘half werk’ en ik ben alleen tevreden met het allerbeste. Elke dag leg ik de lat hoog, zowel voor mezelf als de mensen rondom me.

Ik maak dan ook geen enkel compromise als het aankomt op kwaliteit. Exclusieve projecten ontwikkelen op absolute toplocaties met een hoogstaand kwaliteitslabel is mijn handelsmerk. De naam ‘Versluys’ moet in de eerste plaats vertrouwen uitstralen en synoniem staan voor een uitmuntende kwaliteit. Een doorgedreven visie die terug te vinden is in elk project dat we ontwikkelen en bouwen.

Een project moet een statement maken op een uitzonderlijke locatie.

De locatie, de architectuur en de woonkwaliteit zijn de belangrijkste aspecten in residentiële projectontwikkeling. Om dit te garanderen toetsen we elk project af aan een intensieve en diepgaande voorbereiding. Samen met de architect en ingenieurs nemen we elk aspect onder de loep en laten we niets aan het toeval over. Naast een beeldbepalende architectuur besteden we extra aandacht aan de materiaalkeuze voor het gebouw. Zeker aan de Belgische kust met het zoute zeewater is een doordachte materiaalkeuze een absolute must.

Met een trackrecord van honderden gerealiseerde projecten beschikken we over een enorme ervaring, expertise en kennis. Elk van onze gebouwen moet een statement maken op een uitzonderlijke locatie. We willen een meerwaarde creëren voor mens en stad, en de maatschappij van morgen mee vorm geven.

Mensen zijn meer dan ooit gefascineerd door gebouwen.

Versluys Groep stond tot vandaag aan de wieg van vele tientallen iconische projecten, in hoofdzaak gelegen aan de Belgische kust, maar ook landinwaarts in Gent en sinds enkele jaren zelfs in Nederland. Ik ben uitermate trots op elk van deze realisaties. Maar mijn ultieme ambitie is een zeer exclusieve ontwikkeling, een prestigieus en spraakmakend gebouw zonder ‘limits’, op een iconische plek in bijvoorbeeld Londen of Monaco. In de toekomst wil ik mijn stempel kunnen drukken op zo’n toonaangevend gebouw in een internationale context.

Ook aan de Belgische kust verleggen we onze grenzen. Zo heb ik in Oostende ‘Villa Maritza’ gekocht, een historische landmark. Gedurende 7 jaar hebben we het volledige gebouw gerenoveerd zonder één euro subsidie. Vandaag de dag behoort ‘Villa Maritza’ zonder enige twijfel opnieuw tot één van de mooiste Belle-Epoque gebouwen op de zeedijk. Op die manier neem ik als projectontwikkelaar mijn verantwoordelijkheid en wil ik ook andere ontwikkelaars inspireren om hetzelfde te doen. Ondersteun cultureel erfgoed zodat inwoners aan de kust opnieuw trots kunnen zijn op hun prachtige historische gebouwen.

Gaan lopen in de vrieskou is een karaktertest.

Rond 21 uur ‘s avonds begint doorgaans het tweede luik van mijn dag. Ik ben nog even samen met mijn gezin, eet nog iets en daarna ga ik sporten. Ongeacht het seizoen en zelfs op koude winterdagen trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik lopen rond het Zwin in de duinen en op het strand aan de zee. Ik ervaar sporten in de vrieskou vooral als een karaktertest. Telkens ik thuiskom na zo’n loopsessie voel ik me herboren. Een geweldig gevoel wat me ook mentaal weerbaar maakt op soms moeilijke dagen. Daarna neem ik een douche en beantwoord ik nog mails tot meestal één uur. Al 25 jaar lang is dit mijn quasi dagelijkse routine.

Sinds mijn zwaar jetskiongeluk van enkele jaren terug kijk ik anders naar het leven. Ik probeer op regelmatige tijdstippen rustpunten in te lassen. Op zulke momenten ga ik op vakantie met mijn gezin en ontdek ik de echte geneugten van het leven. Ik heb de dood in de ogen gekeken en weet hoe fragiel het leven kan zijn. Een reden temeer om geen tijd te verliezen en elke dag je dromen na te jagen en vooral te genieten van het leven.

Over Bart Versluys

  • Geboren in Bredene op 15 december 1971

  • Bart Versluys is het tweede kind uit een ondernemersgezin met vier kinderen

  • Hij nam het familiebedrijf in 1996 over en stichtte de projectontwikkelingsafdeling Versluys Groep

  • Hij wil met zijn projecten de drijfveer vormen voor een nieuwe vastgoeddynamiek

  • Sportfanaat met een voorliefde voor autoracen, lopen en fitness

  • Bart Versluys is samenwonend, woont in Knokke en is vader van twee kinderen

Gepassioneerde ondernemers versterken de Belgische economie en samenleving.

Ze verdienen alle lof. Én Love.

Belfius doet er alles aan om voor ondernemend België nóg meer te betekenen.

Ontdek
andere verhalen

Je onderneming heruitvinden op je 52ste: wat een ongelooflijke kans!

Hoe eenvoudiger de processen, hoe gelukkiger de werknemers.

Wij zoeken mensen die de wereld willen verkennen.