Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Sophie Johnen & Bruno Colard, Mya Bay

Sinds 2012 verkoopt het Luikse merk Mya Bay fantasiejuwelen voor een betaalbare prijs. Een gamma dat vandaag zelfs in de etalage van de prestigieuze Galeries Lafayette ligt. Voor wie? Dynamische, ondernemende vrouwen die hun grenzen voortdurend verleggen. Net als Sophie Johnen, bezieler van het merk en onderneemster in hart en nieren.

"Ons duo werd een van de grootste troeven van ons bedrijf."

Met de start van zaak verwezenlijkt Sophie Johnen een droom die ze sinds haar 16de koesterde. “Ik werkte 22 uur per week in een bakkerij. Mijn leergierigheid dwong me om me 200% te geven. 10 jaar later opende ik een winkel in accessoires in Maastricht. En met die ervaring op zak, besliste ik een eigen merk te creëren.” De jonge onderneemster gunt zichzelf een jaar de tijd om haar eigen ontwerpen vorm te geven: “Ik wilde een fun en tegelijk elegant gamma dat emotie ademt. In het begin was het niet anders dan bij vele andere starters: het speelde zich allemaal af rond de salontafel, met vrienden die me ‘s avonds en in het weekend kwamen helpen om de juwelen samen te stellen, voor ze in mijn dressing te stockeren!”

Sophie weest zich meteen te omringen door de juiste mensen. Haar ontmoeting met Bruno Colard is doorslaggevend voor haar merk: “De commerciële ervaring van Bruno kwam goed van pas om mijn ideeën eerst in eigen land en daarna internationaal uit te dragen. Een ontmoeting die echt bepalend was voor de groei van het bedrijf. Ons duo – een mix van creativiteit en technische vaardigheden – werd een van de grootste troeven van ons bedrijf, net als ons gemotiveerde en competente team.”

Internationale expansie

Het merk neemt al vlug uitbreiding. Op 4 jaar tijd rekruteerden ze 9 mensen en wordt Mya Bay verdeeld in 800 verkooppunten in 26 landen. In het voorjaar van 2016 beslissen Sophie en Bruno om zich te omringen met gerenommeerde ondernemers onder wie een Londense reclamemaker, strategische en marketingexperten en 2 mensen die bijdroegen aan het succes van Maison du Monde. Door deze partnerships kan het Luikse bedrijf zijn ambities waarmaken: “We wilden een groot merk creëren dat een zekere erkenning geniet. De kwaliteit van onze producten maakt het verschil: juwelen die zich aan elke pols aanpassen dankzij een gedeponeerde sluiting.” Die differentiatie en kwaliteit draagt Sophie Johnen hoog in het vaandel: “We willen creëren, niet kopiëren. En kwaliteitsvolle juwelen verkopen voor een betaalbare prijs blijft onze filosofie. Een van de troeven van ons distributiemodel is snelheid, en die hebben we te danken aan onze voorraden. Alle collectiestukken zijn permanent beschikbaar. Zo garandeer je een onberispelijke kwaliteit en levertermijn.”

Meer een familie dan een team

De ontwikkeling en expansie van Mya Bay was natuurlijk nooit mogelijk zonder partners op wie je kunt bouwen. “Van meet af aan heeft het Belfius-kantoor van Fléron ons project gesteund met onderbouwd advies, een uitstekende respons en een service op maat. Zo konden we focussen op de kern van de zaak. Bij de jongste kapitaalverhoging bleek Belfius andermaal een belangrijke partner, zowel door de ondersteuning van de bank bij de transacties als voor de geloofwaardigheid van het dossier, en het ter beschikking stellen van de nodige financiële middelen.” En Sophie en Bruno hebben nog toekomstplannen: “Ons team is geweldig… ze geven allemaal het uiterste van zichzelf om van Mya Bay een groot merk te maken! En dat werpt zijn vruchten af, want in 2017 willen we nog 6 extra mensen aanwerven. De Mya Bay-familie blijft dus groeien!”

Kantoor Fléron

Avenue des Martyrs 258
4620 Fléron
04 355 87 70

De ondernemersideeën van Sophie Johnen & Bruno Colard werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Fléron.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.