Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Serge Godart, GODART S.

Van een klein pers- en verpakkingsbedrijf voor de landbouwsector, is bvba Godart uitgegroeid tot een specialist in het zuiveren en reinigen van industriële sites en het herstellen van het rioleringsnet. Met zijn hoogtechnologisch materiaal en hedendaagse procedés is dit bedrijf vandaag een referentie in de Belgische industrie. We trokken naar het Waals-Brabantse Virginal voor een gesprek met Serge en Marijke.

Gedurfde zet

Toen het koppel in 1999 van start ging, kwam het nooit in hen op dat ze zo sterk zouden groeien. “We wilden vooral iets doen dat we graag doen. Ondernemen zit in ons bloed, want ook onze ouders waren zelfstandig. Omdat zij nog te jong waren om hun zaak al over te laten, hebben we zelf iets opgestart in een andere sector.” En waarom precies in deze sector? “De markt voor de vernieuwing van het rioleringsnet was in België al enkele jaren in opmars. We zagen daar kansen en bezochten enkele beurzen in het buitenland om ons te verdiepen in de verschillende technieken. Zo kiemde de idee om ons op dit vakgebied toe te leggen.”

Een gedurfde zet, maar de groei bleef niet uit. “Na enkele jaren konden we niet langer alles met zijn tweeën bolwerken en de behoefte aan extra werkkrachten liet zich voelen. In 2001 wierven we een eerste arbeider aan, daarna nog twee in 2005 en nog eens vijf in 2009. Vandaag zijn hier een dertigtal mensen werkzaam”. Godart werkt zowel voor de overheid, bedrijven, als voor particulieren. “We schikken ons naar de behoefte van de klant. Met de technieken die we in huis hebben, kan dat ook. We doen wat anderen niet kunnen en maken er een punt van om voor elk probleem een oplossing te vinden.”

Luisterend oor

Dergelijke technieken in huis halen, betekent grote investeringen. De zoektocht naar financiële steun bracht het koppel bij Belfius: “Eerst waren we klant bij een andere bank, maar hun communicatie liet te wensen over. Het krediet dat we hadden aangevraagd, raakte niet rond. Maar het materiaal stond wel al klaar bij de leverancier om afgehaald te worden. We kregen de vraag nog 2 tot 3 weken te wachten, maar die tijd hadden we gewoon niet omdat er ook werven lagen te wachten. We klopten aan bij Belfius en daar werd het contract de dag zelf al opgesteld. De dag nadien stonden we bij de leverancier met onze bankcheque. We waren sterk onder de indruk en natuurlijk erg blij!”

“Bij Belfius vinden we altijd een luisterend oor voor onze ideeën en krijgen we advies geënt op onze specifieke situatie.”

Sindsdien hebben we een sterke relatie met de bank: “Bij Belfius vinden we altijd een luisterend oor voor onze ideeën en krijgen we advies geënt op onze specifieke situatie. Aangezien onze sector technisch gezien geen beperkingen kent, is het voor ons belangrijk op deze manier bij een financiële partner steun te vinden.”

Kantoor Tubeke

Rue de Nivelles 30
1480 Tubeke
02 391 45 10

De ondernemersideeën van Serge Godart werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Tubeke.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.