Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Robert Decant, ESAS

In 2000, net vóór het begin van de 2e technologische golf, zag ESAS het levenslicht. Het dienstenbedrijf stapte op de trein van breedbandconnectiviteit en specialiseerde zich in het ‘up and running’ brengen én houden van de dagelijkse ICT bij multinationals, grote bedrijven en bij particulieren in opdracht van bedrijven. Vandaag heeft ESAS zich helemaal klaargestoomd voor de volgende technologische revolutie: ‘Internet of Things’.

De juiste attitude

Dat Robert Decant ooit een eigen ICT-bedrijf zou opstarten, stond in de sterren geschreven. Opgegroeid in een gezin van ondernemers en met een gezonde interesse in technologie, behaalde hij het diploma van industrieel ingenieur in informatica. “Na mijn studies kwam ik terecht in de wereld van multinationals en daar is de al aanwezige drive en ambitie om ooit mijn eigen bedrijf te hebben alleen maar aangewakkerd.”

“We hire for attitude and we train for competence.”

Toen het internet in 2000 enorm boomde en er veel vraag was naar ICT-specialisten, zag Decant zijn kans schoon en richtte hij ESAS op. “Ik wilde multinationals en grote bedrijven dagelijkse operationele technologische ondersteuning bieden: ICT-systemen installeren, configureren, onderhouden en beheren. En dat is wat we vandaag nog steeds doen, dankzij een fantastisch team van een 1.000-tal medewerkers, waarvan 850 in the field. Ze zijn permanent op de baan en voeren zo’n miljoen interventies uit op jaarbasis. Voor bepaalde klanten managen we met onze eigen ontwikkelde Field Management Software, ‘Service Cruiser’ genaamd, ongeveer 3 miljoen interventies per jaar. 99% van onze business draait dan ook om dienstverlening voor en door mensen. Daarom is het zo belangrijk dat medewerkers de juiste attitude hebben, dat ze gemotiveerd en klantgericht zijn. Een opleiding in de ICT-sector hoeft niet noodzakelijk, die krijgen ze hier. Ons motto is niet voor niets: We hire for attitude and we train for competence.”

Moderne loodgieters

Ondertussen is ESAS marktleider in de Benelux en nog steeds een heus groeibedrijf, dat grote telecombedrijven als Telenet en Proximus tot zijn klanten mag rekenen. “Ik ben heel fier op de groei en de ontwikkeling van het bedrijf, maar vooral op het team. We geven onze medewerkers alle ruimte en mogelijkheden om zich te ontplooien en door te stromen, zelfs tot op managementniveau, en samen met het bedrijf mee te groeien. Op die manier verkrijg je goede fundamenten om een duurzaam bedrijf neer te kunnen zetten, en dat is onze bedoeling.”

“Wij zijn de loodgieters van de moderne maatschappij.”

Met de komst van Internet of Things wordt dat eens zo belangrijk. Decant legt uit: “Er komt heel veel op ons af. Alles wordt smart. Zo komt de slimme koelkast eraan, net als de slimme gas-, water- en elektriciteitsmeters, slimme woningen, slimme kantoren, slimme steden... Daardoor zullen er enorm veel devices op de markt komen, die wij zoveel en zo goed mogelijk willen ondersteunen. Eigenlijk zijn we op die manier de moderne loodgieters van de moderne samenleving.”

Belfius, de rode draad

Zelf is Robert Decant een generalist en omringt hij zich met specialisten. Vooral van het financiële aspect wilde hij niet wakker hoeven te liggen. En daar zorgt Belfius al 13 jaar voor. “De bank kwam met een goed aanbod op het vlak van commercial factoring en ondersteunde de organische groei van ESAS met investeringskredieten. Ondertussen voeren we ook een acquisitiestrategie: bedrijven overnemen om ze volledig te integreren in onze geautomatiseerde processen. En ook daar genieten we actieve ondersteuning van Belfius. Een gedeelte van de wagens in ons wagenpark leasen en verzekeren we zelfs via hen. Ze zijn zo’n beetje de rode draad in ons groeiverhaal en daar zijn we hen heel dankbaar voor!”

Kantoor Mortsel

Mechelsesteenweg 56
2640 Mortsel
03 443 97 20

De ondernemersideeën van Robert Decant werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Mortsel.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.