Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Krijn & Arnoud Heijboer, H&L Productions

Gespecialiseerd in de productie van fruit op verschillende manieren en in grote hoeveelheden, staat H&L Productions nv garant voor goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs. De klant staat daarbij centraal. Een mooie belofte, die Krijn Heijboer koste wat kost wil houden.

Nieuwbouw maakt het verschil

Bosbes, braam, kiwi, zoete en zure kers, framboos, aardbei … De lijst van fruitsoorten die H&L Productions nv aanbiedt, is heel lang. “We zijn gespecialiseerd in de verwerking van fruit tot fruitpuree en in blok gevroren fruit, en dat in grote hoeveelheden. We bieden ook een mix aan van de twee: hele stukken fruit gemengd met fruitpuree. Een andere specialiteit is IQF-fruit, wat staat voor ‘Individually Quick Frozen’. Het fruit wordt met andere woorden kort bevroren, afzonderlijk, zodat de structuur, geur en smaak optimaal behouden blijven.”

Ondertussen beschikt het bedrijf over de nodige infrastructuur, maar dat was ooit anders. “In 1998 zijn we opgestart in Meerle, waar we een pand huurden – nogal verouderd en al snel te klein. Toch zijn we er meer dan tien jaar gebleven, tot we in 2009 een eigen pand konden kopen in Rijkevorsel. Dat hebben we volledig verbouwd en aangepast naar de normen van tegenwoordig.”

“We proberen te doen wat we beloven.”

“Die nieuwbouw heeft een positieve invloed op de groei van ons bedrijf, maar ook op de tevredenheid van onze klanten. Vooral de klanten die hoge eisen stellen aan onze producten en regelmatig een audit komen uitvoeren, hechten veel belang aan het gebouw waar alles geproduceerd wordt. Bovendien is ons ‘vrieshuis’ naast het gebouw gelegen, wat heel wat transport scheelt. Het fruit zit binnen de tien minuten in een koeltunnel van -40° C, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Ik durf zelfs zeggen dat onze nieuwbouw ons grotere contracten oplevert!”

Dromen van groei

Maar Krijn Heijboer blijft ambitieus. “Na de verhuis naar het nieuwe gebouw droomden we van een jaarlijkse productie van 6 000 ton. Ondertussen zitten we aan ongeveer 14 000 ton en dromen we van een groei tot 18 000 ton.” Na Europa en Rusland mag hij sinds kort ook Amerika tot zijn klanten rekenen, dus die doelstelling is realistisch.

“Het is door onze groei dat we een bepalende speler in onze branche zijn geworden. Daarnaast zijn we heel flexibel als bedrijf, en dat dankzij de inzet van alle medewerkers. We proberen dan ook te doen wat we beloven. Net als Belfius, onze partner van bij het prille begin. Daar konden we terecht voor het opmaken van ons financieel plan en om na te gaan of het mogelijk was om op eigen benen te staan. Belfius heeft meerdere voorstellen gedaan en plannen opgemaakt om één en ander te financieren. Van leasing over verschillende financieringen op korte en lange termijn tot factoring.”

Kantoor Kapellen

Antwerpsesteeenweg 49
2950 Kapellen
03 6602050

De ondernemersideeën van Krijn & Arnoud Heijboer werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Kapellen.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.