Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Evan Laloux, Laloux

Bvba Laloux is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de verkoop van producten voor raambekleding. Dit familiebedrijf, met een winkel in Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg, lanceerde onlangs een online winkel. Een succesvol en innovatief idee van Evan Laloux, zaakvoerder uit de nieuwe familiegeneratie.

Continuïteit en evolutie

Toen Evan Laloux het familiebedrijf overnam, hoefde hij niet overtuigd te worden. Het was voor hem een evidentie: “Ik wou in de voetsporen van mijn voorouders treden en voortzetten wat zij in de loop der jaren hadden opgebouwd. Na twee jaar proef te draaien als commercieel directeur, nam ik in 2012 de onderneming over." De nieuwe generatie onthult al snel haar toekomstvisie voor het bedrijf: “Ik wou een online verkoopsite ontwikkelen, om ons bereik te vergroten. In het begin geloofde niemand erin, en ik heb elke dag moeten vechten om dit project te doen slagen. Ik ben in zee gegaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van websites, en zo is het project uiteindelijk tot een goed einde gekomen. Vandaag is het een van de mooiste verwezenlijkingen van Laloux”.

"Onze website is meer dan een online verkoopsite, het is het hart van onze onderneming."

De tot dan toe vrij lokale verkoopactiviteiten breiden zich uit naar Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg en Zwitserland. “Onze klanten kunnen hun rolgordijnen nu thuis kopen. Sinds de online verkoop gestart is, hebben we ons orderboekje fors zien groeien.” De volharding van Evan Laloux heeft dus geloond. “Deze commerciële innovatie was de sleutel van ons succes. En aangezien we een van de eersten waren die zich online waagden, hebben we nieuwsgierigheid gewekt, wat altijd positief is.”

Vertrouwenspartners

Evan Laloux deelt zijn succes maar al te graag met de mensen die hem dagelijks omringen: “Dat het onlineverkoopproject gelukt is, heb ik voor een groot deel te danken aan mijn visionaire webpartner en mijn ondersteunende team. Doordat mijn boekhouder en bankier de financiële en boekhoudkundige zaken regelden, kon ik me concentreren op mijn vak. Belfius was bij elke stap van mijn project betrokken. De reactiesnelheid en flexibiliteit van mijn adviseur hebben mijn vertrouwen in mijn bank nog vergroot. En ook het advies en de opvolging hebben mijn verwachtingen helemaal ingelost. Dat is onontbeerlijk voor een groeiende onderneming”.

De keuze voor online verkoop heeft het familiebedrijf radicaal veranderd: “Onze website is vandaag het hart van onze onderneming. Daarmee beheren we het hele commerciële en boekhoudkundige proces en hebben we een 360°-zicht op onze klanten”. Een geslaagd avontuur voor deze onderneming, waar familietraditie en commerciële nieuwigheden hand in hand gaan.

Kantoor Marche-en-Famenne

Chaussée de Liège 1
6900 Marche-en-Famenne
084 32 73 90

De ondernemersideeën van Evan Laloux werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Marche-en-Famenne.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.