Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Christophe Hardiquest, Bon Bon

Christophe Hardiquest kookt in de eerste plaats uit liefde voor zijn vak. De chef van restaurant Bon Bon, dat bij Michelin twee sterren binnenhaalde en een 19,5 op 20 bij Gault Millau, legt van oudsher het accent op vakmanschap om zijn klanten een unieke beleving te bieden. Een boeiende en door passie gedreven kijk achter de schermen.

Droom wordt werkelijkheid

Voor Christophe Hardiquest begon alles met een kinderdroom: het delen van zijn liefde voor de kookkunst. Een droom die hij in vervulling zag gaan dankzij een stevige dosis doorzetting, passie en hard werk: “Bon Bon werd in 2000 boven de doopvont gehouden in een winkel voor Indonesische meubelen. Vrienden, de eigenaars van het pand, stelden me 150 m² ter beschikking om er mijn idee gestalte te geven. Ik had 2 500 euro op de bank en kocht er een gasfornuis met 4 pitten en een industriële vaatwasser mee. In het begin propte ik mijn eigen koelkast vol en gebruikte ik de kookpotten van mijn vrouw. Tien maanden later draaide Bon Bon al een volledige ‘service’: elke avond 60 couverts waarvoor ik geflankeerd werd door een team van 6 mensen.” Twee verhuizingen en twee sterren later is Bon Bon uitgegroeid tot een referentie in de Belgische gastronomie.

“De mensen op wie ik kan rekenen? Mijn echtgenote, al vanaf het prille begin, mijn medewerkers, een geweldige bankier en een fantastische boekhouder!”

De kracht van Bon Bon? De expertise van de chef en een vleugje waanzin. “Ik bezoek elke kweker minstens twee tot drie keer per jaar, ook al houdt dat verre verplaatsingen in. Ik ken de oorsprong van elk ingrediënt. Zo verruim ik mijn algemene kennis, terwijl mijn vindingrijkheid voor nieuwe gerechten aanscherpt. Dat ‘vleugje waanzin’ zit in mijn filosofie waarbij ik geen regels of grenzen opleg. Je moet durven en niet bang zijn om de bal eens mis te slaan.”

Ondersteuning op elk niveau

Als je het met Christophe Hardiquest hebt over de steun die hij kreeg, dan windt hij er geen doekjes om: “Mijn toenmalige bankier wilde mijn eerste koelkast niet financieren, terwijl ik al benijdenswaardige financiële resultaten kon voorleggen. In de horeca voel je je dikwijls heel alleen en is het lastig om een krediet vast te krijgen. Belfius heeft me niet alleen geholpen door mijn uitbreidingsproject te financieren, de bank speelde ook een belangrijke rol door haar netwerk met me te delen. Het pand waarin ik vandaag mijn restaurant uitbaat, heb ik gevonden mede dankzij mijn Belfius-adviseur. Op een dag, toen ik het zoeken stilaan beu werd, belde hij me op om een pand te bezoeken waarvan hij dacht dat het aan mijn verwachtingen beantwoordde. Het bleek een schot in de roos. En de resultaten liegen er niet om: een tweede ster, het restaurant draait op volle toeren, 22 voltijdse arbeidskrachten, een gemotiveerd en stabiel team … ”

Dit jaar viert Bon Bon zijn 15-jarige bestaan en de chef zijn 40e verjaardag: “Ik ben trots op de weg die ik al aflegde. Wat we op die 15 jaar tijd hebben verwezenlijkt, is ronduit geniaal. En we zijn gewoon onszelf kunnen blijven!”

Kantoor Brugmann

Brugmannlaan 247
1180 Brussel
02 348 47 50

De ondernemersideeën van Christophe Hardiquest werden gerealiseerd via het Belfius-kantoor Brugmann.

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.