Wij helpen steeds meer Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken.

Anneleen Desmyter, Quares - Qrf City Retail

Haar ambitie om een eigen vastgoedbedrijf te starten en beter te doen dan de concurrentie, was te groot. Dus richtte Anneleen Desmyter al op haar 28e haar eigen vastgoedbedrijf Quares op.

Die gezonde dosis ambitie en haar passie voor vastgoed maken dat Anneleen Desmyter ondertussen aan de top staat van de Belgische vastgoedsector. “Samen met 2 vennoten, Herman Du Bois en Freddy Hoorens, richtte ik Quares op. Alle 3 hadden én hebben we de ambitie om te vernieuwen en zo een voorbeeldonderneming in de sector te zijn. Intussen bestaan we al meer dan 10 jaar, en hebben we zo’n 70 medewerkers in dienst, in maar liefst 7 kantoren.”

Naar de beurs

Wat centraal staat in het verhaal van Quares, is ook wat Anneleen Desmyter zo typeert: de constante drang om te vernieuwen, om een voorbeeld en zelfs een voorloper te zijn. “Innovatie is het codewoord om ons elke keer weer te onderscheiden van de andere spelers op de vastgoedmarkt. We mogen onszelf intussen een vastgoedpionier noemen, en daar ben ik fier op. Zo positioneerden we ons als 1 van de eerste spelers met het creëren van vastgoedfondsen. Oorspronkelijk niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen voor retail en studentenhuisvesting, maar eind 2013 waagden we de sprong naar de beurs. Zo ontstond Qrf City Retail, ons beursgenoteerd winkelvastgoedfonds waarvan ik CEO ben.”

Na 4 jaar op de beurs is de vastgoedportefeuille van Qrf meer dan verdubbeld, naar 290 miljoen euro aan winkels in de binnenstad. “Onze laatste acquisities waren o.a. de winkel van Karl Lagerfeld in de Schuttershofstraat in Antwerpen en de H&M in Hasselt.”

Belfius als huisbankier

Een succesverhaal met andere woorden! “Dat hebben we in de 1e plaats te danken aan ons enthousiast team van zeer gemotiveerde medewerkers. Enthousiasme dat afstraalt op onze klanten. En dat is niet alles. Naast je interne partners heb je als bedrijf natuurlijk ook externe partners nodig. Zoals Belfius. De bank speelde een heel belangrijke rol, zowel bij de opstart van Quares als bij de beursgang van Qrf.”

“We hebben de ambitie om het verschil te maken.”

Belfius geloofde van bij de start in hun verhaal. “Als je een bedrijf opricht, heb je een huisbankier nodig. En die vonden we bij Belfius. Net als wij staat Belfius dicht bij zijn klanten. De bank is heel toegankelijk, zelfs tot op directieniveau. Ze luisteren goed naar onze noden en reageren snel. Een absolute noodzaak als je snel een financiering nodig hebt. Bovendien moedigt Belfius, net als Quares, innovatie op vlak van duurzaamheid aan. Zo starten we een nieuw fonds in Sustainable Energy, om gebouwen milieuvriendelijker en energie-efficiënter te maken. En die weg willen we graag hand in hand met Belfius bewandelen.”

En wat is uw project? Kom er met ons over praten!

Bent u ...

een starter?

Een eigen zaak opstarten is een formidabel avontuur! Waar heel wat bij komt kijken. Klaar om de sprong te wagen of nog aan het twijfelen? Of sta je al iets verder en wordt het tijd om op kruissnelheid te komen? Samen vinden we de juiste oplossingen.

een kmo-er, zelfstandige of vrije beroeper?

Uw lokale Business-specialist begeleidt u graag bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van uw zaak én bij de opbouw van uw privévermogen. Zodat u zich kunt concentreren op uw klanten en uw bedrijf. En winst kunt maken.

Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.